Slika prikazuje lentu UNGEGN-a.

Prva sjednica UNGEGN-a u New Yorku 29. travnja do 3. svibnja 2019.

Prva sjednica Skupine stručnjaka Ujedinjenih naroda za geografska imena održat će se u sjedištu Ujedinjenih naroda od 29. travnja do 3. svibnja 2019. u New Yorku.

Cilj sjednice je povećati osviještenost o standardizaciji geografskih imena, dijeliti dobrobiti koje geografska imena osiguravaju u nacionalnim ekonomijama te naglasiti ulogu koju imaju u očuvanju kulturne baštine.

Sjednica će predstavljati nacionalne i međunarodne standardizacije geografskih imena. Sjednica će također promicati međunarodno širenje informacija o nacionalnim standardiziranim geografskim imenima i usvajanje jedinstvenih sustava romanizacije za pretvaranje svakog ne romanskog pisanog sustava u rimsku abecedu.

U sklopu sjednice će biti također održan kratki sastanak Divizije za srednjeistočnu i jugoistočnu Europu 1. svibnja 2019. godine na kojem će biti predstavljena nacionalna izvješća zemalja članica o aktivnostima u području standardizacije geografskih imena.

Program sjednice je dostupan na poveznici https://unstats.un.org/unsd/geoinfo/ungegn/docs/1st-session/1st-session-SideEvents-calendar.html.

Posted in Nekategorizirano.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *