UNGEGN seminar

Održan seminar na temu Strateškog plana i programa rada UNGEGN-a za razdoblje od 2021. g. do 2029. g.

U organizaciji United Nations Group of Experts on Geographical Names (UNGEGN), 25. ožujka 2021. g. održan je seminar, u virtualnom okruženju, na temu Strateškog plana i programa rada UNGEGN-a za razdoblje od 2021. g. do 2029. g.

U ime Republike Hrvatske, Državna geodetska uprava sudjelovala je na seminaru između 125 predstavnika država članica UNGEGN-a iz cijeloga svijeta.

Cilj seminara bio je UNGEGN zajednici pružiti jasan pregled strukture, glavnog sadržaja te koristi koje će proizaći iz navedenog plana i programa rada UNGEGN-a.

Plan i program rada UNGEGN-a za razdoblje od 2021. g. do 2029. g. sadrži pet strateških ciljeva (tehničke ekspertize, međunarodni odnosi i poveznice, učinkoviti programi rada, kulturna baština i jezično prepoznavanje te promocija i izgradnja kapaciteta), a glavne koristi će biti u dugoročnoj perspektivi razvojnog puta UNGEGN-a, većoj usklađenosti s drugim tijelima UN-a, operativnoj i učinkovitoj raspodjeli resursa, razmjeni iskustava na standardizaciji geografskih imena te na ojačanoj podršci UNGEGN-a (kao krovne organizacije za standardizaciju geografskih imena) državama članicama.

Također, na seminaru je bilo govora i o predstojećoj drugoj sjednici Skupine stručnjaka UNGEGN-a, koja će se održati virtualnim putem od 3. do 7. svibnja 2021. g., a na kojoj će, između ostaloga, biti usvojen Strateški plan i program rada UNGEGN-a za razdoblje od 2021. g. do 2029. g. te predstavljena Nacionalna izvješća država članica.

Posted in Nekategorizirano.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *